[phpbb3]Widgeturi peste categorii

In jos

[phpbb3]Widgeturi peste categorii

Mesaj Scris de Ted. la data de Joi Iul 19, 2012 9:12 am

Salut, de cand am vazut acest tutorial http://help.forumgratuit.ro/t31910-ultimele-subiecte-sistem-nou am vazut din ce in ce mai multe persoane care au dorit sa faca acest lucru si pe phpbb3 insa au primit raspunsuri negative , toata lumea spunad ca, asa ceva este imposibil pe o versiune care nu are acces la templateuri .
Astazi eu,am sa va arat ca acest lucru se poate,sa trecem la treaba!

Primul pas:
Mergem in PA=>Module=>Portal & Widget-uri=>Configurarea portalului=>Optiuni Generale ale Portalului=>Bifati (da) .
Lista de pagini portal=>Crearea unei noi pagini=> si dati pe creeaza , numele paginii il alegeti voi .

Pasul doi :
O sa apara widgeturile puse de cei de la forumgratuit .
Mutati in ordinea urmatoare pe coloana din stanga widgeturile :
Subiecte recente
Cei mai activi postatori ai lunii
Top postatori
Atentie ! Trebuie sa stergeti toate widgeturile ramase !
Dupa apasati pe inregistreaza si mergeti inapoi la pagina de Configurare a portalului !


Pasul trei :
Lista de pagini portal si o sa vedeti ca mai jos o sa va apara portal si dedesubt pagina creata de dumneavoastra si dati pe vizualizare pentru a va putea vizualiza pagina nou creata .


Acum sus in bara o sa va apara http://aici-va-fi-adresa-forumului-tau/?pid=2 .


Pasul patru
Mergem in PA-Module=> HTML & JAVASCRIPT=> Gestiunea codurilor jawascript=> Activeaza gestiunea codurilor JavaScript :DA
Acum vom creea 2 fisiere jawascript in primul fisier adaugam urmatorul cod:
Cod:
 jQuery(function() { 
  $('.navbar:first').after('<center><h4>Widgeturi</h4><table border="0" cellspacing="4">
<tr>
<td valign="top"><div class="widget1"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget2"></div></td>
<td valign="top"><div class="widget3"></div></td>
</tr>
</table></center>');   

});

si bifati in Indexul forumului apoi dati inregistrare
Creeam fisierul numarul 2 si adaugam asta

Cod:
 jQuery(function() { 
  $('.widget1').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:first-child");
  $('.widget2').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:last-child");
 
  $('.widget3').load("http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 .module:nth-child(3)");

});

si bifam in indexul forumului dupa apasam pe inregistrare.
Schimbati http://razvan-teste02.forumgratuit.ro/?pid=2 cu linkul dumneavoastra care a fost obtinut la pasul 3 !

Pasul cinci
"Minunea" a fost infaptuita acum avem widgeturile deasupra categoriilor pe pagina de start !

Note informative despre codurile folosite in acest tutorial :
Functii jquery :
1. .load -aceasta functie ne permite sa integram elemente dintr-o pagina in alta.
2. .after -aceasta functie insereaza elemente in pagina dupa anumite elemente declarate de noi .
3. :first - acesta selecteaza prima radacina a elementului din pagina
Functii css :
Probabil va intrebati ce este cu
Cod:
 :first-child
 :nth-child(3) 
 :last-child

Acestia sunt "copii" elementului module din pagina .

Sa presupunem ca clasa "module" este un parinte iar noi pe pagina avem 3 widgeturi care sunt "copii" pentru a putea personaliza fiecare widget in parte dupa ordinea lui folosim propietatile de mai sus , iar :first-child va fi widgetul subiecte recente si analog pentru celelalte .



Tutorial realizat de catre Razvan


avatar
Ted.
Administrator
Administrator

Numarul Mesajelor : 165
Reputatie de puncte : 282
Inscris din : 19/07/2012
Localizare : Caras-Severin ~ Care-i treaba mosule?

Vezi profilul utilizatorului http://coding-help.forumz.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum